Od Svetske banke Srbiji 580 miliona dolara

Bez autora
Apr 25 2010

Svetska banka odlučila je da Srbiju podrži sa 580 miliona dolara u sledećih godinu dana. Konkretan rezultat naših razgovora u Svetskoj banci je da će ukupna podrška Srbiji u sledećih 12 meseci iznositi 580 miliona dolara.Od toga iznosa, 480 miliona dolara je određeno za podršku budžetu Srbije, 50 miliona za izgradnju koridora 10, a 10 miliona dolara za revitalizaciju Borskog okruga. Dodatno, odlučeno je da će 30 miliona dolara biti odobreno po hitnom postupku za sprečavanje poplava...

Od Svetske banke Srbiji 580 miliona dolaraSvetska banka odlučila je da Srbiju podrži sa 580 miliona dolara u sledećih godinu dana, izjavio je u Vašingtonu potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.

"Konkretan rezultat naših razgovora u Svetskoj banci je da će ukupna podrška Srbiji u sledećih 12 meseci iznositi 580 miliona dolara", rekao je Đelić u izjavi Tanjugu.

On je precizirao da je od toga iznosa, 480 miliona dolara određeno za podršku budžetu Srbije, 50 miliona za izgradnju koridora 10, a 10 miliona dolara za revitalizaciju Borskog okruga.

"Dodatno, odlučeno je da će 30 miliona dolara biti odobreno po hitnom postupku za sprečavanje poplava. Radovi na Jadru, Tamnavi, će početi veoma brzo, dok će za Timočku krajinu, Aleksinac i Toplicu, biti odblokirano sedam miliona dolara”, istakao je potpredsednik Vlade Srbije.

Đelić u sastavu državne delegacije Srbije učestvuje na prolećnom zasedanju Svetske banke i Međunarodnog monternog fonda, koji se održava u Vasingtonu.

Na tom skupu, ministri finansija i guverneri članica ove dve međunarodne finansijske institucije raspravljaju o najaktuelnijim globalnim ekonomskim problemima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik